از آنجا که شکستن فایل و کلیه حوادث اندو اموری عمدی نیستند و ممکن است برای همه اتفاق بیافتد بنابراین قصور نمی باشد و نباید تقصیر را برگردن همکاران خود بیاندازیم .در طول سالیانی که مشغول درمان بوده ام و همه روزه  درمان مجدد اندو همکاران ، پرفوریشن ، لج، شکست فایل ... انجام داده ام هیچگاه غیر از دو مورد قصور ندیده ام و همیشه به بیمار گفتم که دکترت تلاش خودش رو کرده و توانش همین قدر بوده و فقط اون دو مورد قصور رو که مطمئن هستم درمانگر دندانپزشک نبوده به بیمار گزارش دادم .
(متاسفانه عکس اونها رو ندارم ولی خلاصه بگم در کانالی که فایل اولیه پنجاه وارد میشده یک گوتای بیست تا نصفه ریشه گذاشته و دندان رو به حال خود رها کرده و بیمار را  سه ماه با آنتی بیوتیک درمان نموده است . )
لذا هیچکدام از حوادث اندو قصور نیست و در مراجع نظام پزشکی قاضی با تجربه این موضوع را می داند .
از طرفی نباید از دندانپزشک عمومی که تمامی درمانها را انجام میدهد انتظار داشت که درمان ریشه را به خوبی متخصص درمان ریشه که سه سال برای این مهم آموزش دیده انجام دهد ؛ و اگر هیچ خطایی در کار نباشد پس فلسفه آموزش متخصص درمان ریشه برای چیست ؟
همچنین اندودنتیست های عزیز باید در نظر داشته باشند که پشتیبان دندانپزشک عمومی باشند و اصلاح خطاهای آنها را به جان بخرند چرا که وظیفه آنها در وحله اول حفظ دندان بیمار درد کشیده و رفع و رجوع اتفاقات ناگواری است که برای ریشه دندان آنها اتفاق افتاده و برای این کار آموزش دیده اند و انجام درمان ریشه اولیه  صحیح و اصولی  وظیفه دوم آنهاست .( نظر بنده )
ولی متاسفانه در بخشهای تخصصی بر روی این موضوع و  ساپورت خطاهای همکاران عمومی و نحوه برخورد با بیماران ارجاعی آنها  آموزش درستی انجام نمی شود و همین موضوع سبب دلگیری دندانپزشکان عمومی از برخی از اندودنتیستها می شود که در پیام های شما بسیار به آن اشاره شد .
با رعایت نکات زیر می توانیم تا حد زیادی ازحوادث درمان و تبعات قانونی ناشی از آن دور شویم .
ابتدا باید توان خود را در درمان ریشه ارزیابی نماییم. همیشه به این موضوع تاکید داشته ام که دندانپزشک خوب کسی نیست که همه کار انجام دهد بلکه کسی است که کار خود را به نحو احسن انجام دهد . این بدان معنی است که لازم نیست ما به همه دندانها دست بزنیم و جهت درمان آنها اقدام نماییم .؛ بلکه تشخیص میزان سختی درمان و آگهی از مهارت خود جز اصولی است که ما را در انتخاب صحیح بیمار یاری می نماید . لذا تشخیص  از اصول بنیادی درمان می باشد .
سخن طلایی و ارزشمند یکی از اساتید همیشه آویزه گوشم هست که میگفت هر بیماری بیمار شما نیست و باید یاد بگیرید بیمار خود را انتخاب کنید .
نحوه ارتباط گیری بیماران مختلف متفاوت است و هر بیمار ممکن است با یک دکتر خاص ارتباط برقرار نماید و اینکه شما بتوانید تمام بیمارانی که به شما مراجعه می نمایند را جذب کنید یک اشتباه است ‌. چراکه اگر اینطور بود یک دکتر همه بیماران را به خود جذب می نمود و دندانپزشک دیگر بیکار می ماند . اما همانطور که میبینیم هر دکار بیماران به اصطلاح ارادتمند و خاطرخواه خود را دارد ‌ بنابراین هر فرد جذب یک تیپ شخصیتی می شود و نمیتوان با همه بیماران بالاترین ارتباط را ایجاد کرد .پس سعی کنیم برای بیمارانی کار درمان را شروع کنیم که به ما اعتماد کرده اند و با خیال راحت زیر دست ما نشسته اند که این خود عواقب مشکلات پس از درمان را تا حد زیادی بر طرف می نماید .
آگاه سازی بیمار قبل از شروع درمان از تمام اتفاقاتی که ممکن است حین انجام کار رخ دهد خود کمک بسیار زیادی به درک بیمار از حوادث حین درمان می کند .
لذا بدین منظور در اکثر کشورهای پیشرفته رضایت نامه هایی مبنی بر آگاه سازی بیمار فبل از شروع درمان از حوادث و مشکلات درمان گرفته می شود و بیمار با آگاهی و رضایت کامل اقدام به درمان می نماید و در صورت بروز مشکل واکنش منطقی تر و آگاهانه تری به مساله نشان میدهد. اکثرا بیمارانی که در حین درمان دچار مشکل می شوند از ناآگاهی خود رنج می برند که " اگر میدانستم اینگونه  می شود هرگز به این دکتر مراجعه نمیکردم "
در طول دوره کاری خود بارها شاهد این مساله بودم که بیماری با حادثه ای در دندان خود مراجعه می نماید و از زحمات بسیار زیاد دندانپزشک خود جهت رفع مشکل برایم میگوید و قدردان زحمات اوست که این نشان دهنده مدیریت بسیار قوی و حکیمانه طبیب اوست .
با بکارگیری اصول بالا و صرف زمان  و انتخاب بیمار تا حد بسیار  زیادی میتوان از این حوادث و تبعات آن جلوگیری نمود .
با تشکر دکتر فرزین مازیار متخصص درمان ریشه