شب گذشته زمانی که مشغول گردش در سایتهای همکاران و یا به قولی وب گردی بودم به کرات با عباراتی همچون بهترین متخصص درمان ریشه تهران و یا بهترین متخصص عصب کشی در تهران و یا بهترین متخصص ریشه شمال تهران و یا معروفترین متخصص ریشه غرب تهران و جملاتی همانند اینها برخورد کردم .
در وهله اول این کلمات بسیار جذاب و دهان پرکن بود به طوری که ذهن خواننده را مدهوش خود می کرد ؛ چگونه ممکن است یکی از همکاران خود را بهترین متخصص درمان ریشه بنامد ! آیا او این صلاحیت را از جایی کسب کرده است و یا به سبب درمان های موفق و کارهای خارق العاده ای که انجام داده به این نتیجه رسیده است که بهترین متخصص عصب کشی و یا درمان ریشه است .
بد نیست در ابتدا بدانیم که متخصص ریشه چه کسی است .
بعد از تحصیل در رشته دندانپزشکی عمومی که حدود ۶ سال به طول می انجامد جهت افزایش توانمندی ها و مهارت ها، سازمان سنجش آموزش کشور اقدام به برگزاری آزمون تخصص جهت ورود به دوره تخصص دندانپزشکی می نماید .
رشته دندانپزشکی ۱۰ تخصص گوناگون دارد که می توان از تخصص های همانند جراحی فک و صورت ، ارتودنسی ، جراحی لثه ، پروتز ، تشخیص بیماری های دهان ، رادیولوژی فک و صورت و درمان ریشه دندان نام برد .
رشته تخصصی درمان ریشه حدود سه سال می باشد که دندان پزشکی عمومی در این دوره سه ساله مهارت ها و توانمندی های خویش را در رشته درمان ریشه افزایش می دهد و پس از آن به عنوان استاد دانشگاه جهت گذراندن دوره طرح تخصصی در دانشگاه های مختلف کشور فعال می شود البته عدهای نیز به کادر درمانی پیوسته و طرح خود را در قالب درمان ریشه دندان بیماران می گذارند .
پس از آن متخصص درمان ریشه قادر است که مابقی عمر خویش را به صورت خصوصی در مطب خود به درمان مشغول شود و یا به صورت پاره وقت در دانشگاه به عنوان استاد تدریس کند و در کنار آن مطب نیز داشته باشد .
دانشجویی رشته تخصصی درمان ریشه که رزیدنت اندودنتیکس نیز نامیده می شود در طی سال های آموزش با درمان ریشه های مجدد ، ریشه های نابالغ و درمان کیست و عفونت های دندانی و جراحی های تخصصی ریشه آشنا شده و با آنها دسته و پنجه نرم می کند تا دانش و مهارت خود در این شاخه از علم دندانپزشکی را به حد مطلوبی برساند .
اما این تازه اول راه است و جهت رسیدن به مهارت بیشتر و درجه استادی باید با تعداد بسیار بیشتری بیمار برخورد داشته و تجارب خویش را به عرصه عمل بگذارد .
پرسشی که در اینجا پیش می آید این است که چرا چنین تخصصی ایجاد شده است . مگر در دوره دندانپزشکی عمومی این رشته تدریس نمی شود و یا دندانپزشکان عمومی قادر به انجام درمان ریشه و یا همان عصب کشی نمی باشند .
پاسخ این است که به علت گسترده بودن علم دندانپزشکی و شاخه های مختلف آن و همچنین مشکلات و دشواری های کار درمان ریشه ، امکان آموزش تمام نکات و چم و خم کار از نظر فنی و زمانی به دندانپزشک عمومی وجود ندارد و از طرفی محدوده وسیع کار او سبب می شود که درمان های در حد توان خود را انجام داده و درمان های مشکل را به متخصصین مربوطه ارجاع دهد . البته این موضوع فقط مربوط به درمان ریشه نیست و شامل تمامی اعمال دندانپزشکی می شود . لذا مراجعه به دندانپزشک عمومی جهت درمان توصیه می شود در صورتیکه از حد توان ایشان فراتر باشد به متخصص درمان ریشه ارجاع خواهد داد .
حال که دانستیم متخصص درمان ریشه کیست و کار او چیست و چه زمان باید نزد او مراجعه نماییم به مبحث قبلی یعنی بهترین متخصص درمان ریشه باز می گردیم .
با توجه به تعداد زیاد متخصصین درمان ریشه خوب و با سواد در سراسر کشور و تعدد دانشگاههای معتبر و اساتید بنامی که جهت تدریس و آموزش در این رشته بر گردن ما حق دارند نامیدن یک نفر به عنوان بهترین متخصص درمان ریشه قدری کملطفی در حق سایر همکاران و اساتید این رشته تخصصی است و نوعی تبلیغات زرد فضای مجازی محسوب شده که در شان بزرگان و تحصیل کردگان این رشته نمی باشد .
امید است که انتخاب ما بر اساس شناخت و تحقیق صحیح از پزشک باشد و نه صرفا یک خودنمایی اینترنتی راهنمای ما در یافتن و مراجعه به شخص مربوطه و پیا مد های ناگوار بعدی باشد.
با تشکر دکتر فرزین مازیار متخصص درمان ریشه
دیدگاه خود را بنویسید